Групова психотерапия

Групова психотерапия

В СРЕДА НА ДОВЕРИЕ - ПРЕЖИВЕЙ. ОСЪЗНАЙ. ПРИЕМИ. ПРОДЪЛЖИ.

Групова психотерапия

Какво е групата?

• Групата е огледало, в което да се огледаш и да научиш повече за себе си – за вярванията си, за емоциите си, за това как думите и поведението ти въздействат върху околните, за талантите и ресурсите, които притежаваш.

• Групата е аналог на социалната среда и същевременно е защитено пространство, в което има водещ и групови правила. В тази безопасна среда можеш да експериментираш с поведения, които са ти трудни, да изразяваш емоциите си, да се отстояваш, да тестваш себе си по нов начин, който да приложиш и в ежедневието си.

Какво ще получиш от групата?

Зачитане, подкрепа и обратна връзка от другите участници, което има терапевтичен ефект, ще ти помогне да се утвърдиш и да се разделиш със стари психични неработещи структури.

Конфронтация с чуждо мнение, различно от твоето, което ще ти помогне да се заявиш и отстоиш по един здрав и категоричен начин. В дългосрочен план – ще можеш по-лесно да приемаш другостта на другия, без това да нарушава усещането ти за граница и себе; успоредно с това, ще се намали желанието ти да променяш човека и мнението му.

ГРУПОВА ПСИХОТЕРАПИЯ

За професионалисти

Преживелищната група за личен опит е задължителна част от обучението за психотерапевт според стандартите на Европейската Асоциация по Психотерапия.

 

Групата за личен опит може да бъде:
Краткосрочна, отворена за участници, като се работи по конкретна тема.

Дългосрочна, затворена за нови участници след втората среща, в подкрепа на личната терапия, задълбочаване на себепознанието и изследване на груповата динамика.

Сертификат

За участието си в груповия процес ще получите сертификат със съответния брой часове личен опит.

Групова психотерапия

Групата е огледало, в което да се срещнеш с едно твое непознато Аз, в контекста на другите различни Ти-та.

Продължителността на една групова среща е между 3 и 8 часа

Краткосрочна отворена група по конкретна тема провеждам вечер х 3 часа или в събота цял ден.

Записване след 15-ти август за едногодишна затворена група

Нови участници за ежемесечна едногодишна затворена група приемам след 15-ти август – за начало през есента на 2024 година.

Намери своята група:

Към събития